ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ – ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΑ ΤΕΣΤ

Η επιλογή ενός παιδιού από τους ειδικούς γίνεται βάσει του ταλέντου του στις τεχνικές ικανότητες και όχι μόνο στις φυσικές. Οι εξειδικευμένοι προπονητές μας  που προσφέρουν τις γνώσεις τους στα Τμήματα Υποδομής ζητούν ειδική εκγύμναση και πολλή προπόνηση για να φέρουν έναν παίκτη στο επίπεδο ενός ολοκληρωμένου ποδοσφαιριστή.

Κατά τη διάρκεια της αθλητικής σεζόν γίνονται εργομετρικές μετρήσεις.

Οι μετρήσεις  γίνονται τρεις φορές το χρόνο σε όλες τις ηλικίες άνω των 14 ετών και θα καταγράφουν:

Την αντοχή
Την εκρηκτικότητα
Τη δύναμη
Την ταχύτητα
Την οξυγόνωση των μυών
Πότε, πόσο και σε ποια ένταση κουράζεται κανείς. 

Να τονιστεί ότι ο ΒΥΖΑΣ από φέτος δημιουργεί αρχείο όλων των αθλητών του και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διατροφική αγωγή των αθλητών του συλλόγου μας.

Στο πλαίσιο των δράσεων πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές συναντήσεις για  θέματα Διατροφικής Αγωγής (προσαρμογή κάθε ενότητας στην «ηλικιακή γλώσσα») που σχετίζονται με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το άθλημα του ποδοσφαίρου, σε μηναία βάση.

Στόχος είναι  η κατανόηση βασικών εννοιών της διατροφής και η σπουδαιότητα  της,  στην αθλητική απόδοση αλλά και στην υγεία των παιδιών.  Ακολούθως, πραγματοποιούνται μετρήσεις σωματομετρικών χαρακτηριστικών με σκοπό τον έλεγχο και τον ορισμό  της σύστασης σώματος των μικρών αθλητών. Οι μετρήσεις γίνονται  ανά τρεις μήνες μιας και οι σημαντικές μεταβολές βάρους, ύψους, ΔΜΣ γίνονται τότε εμφανείς