Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία

Μέγαρα 3/11/2020

Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία

Την απόλυτη καταστροφή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό φέρνει η απόφαση της κυβέρνησης με την οποία αναστέλλονται τόσο η διεξαγωγή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων επ’ αόριστον, όσο και οι δραστηριότητες (προπονήσεις) σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. 

Μια απόφαση που αν μη τι άλλο χαρακτηρίζεται παράλογη προκαλώντας απορίες, την στιγμή που (με την ίδια απόφαση), μένουν ανοικτά τα σχολεία ενώ μπαίνει «λουκέτο» σε ακαδημίες, αλλά και stop στις προπονήσεις και στους αγώνες των ερασιτεχνικών σωματείων.  Και όλα αυτά, την στιγμή που  επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων στην Super League, στο Champions League όπως και στην Βasket League!

Αγαπητοί κύριοι της Κυβέρνησης, είναι τραγικό με μια απόφαση σας να μένουν στον «αέρα» αρκετά παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο και με τα λιγοστά χρήματα που παίρνουν ως χαρτζιλίκι συμπληρώνουν το εισόδημά τους για να ζήσουν τις οικογένειές τους. 

Πρόκειται για απόφαση που βάζει οριστικά «ταφόπλακα» στο δύσμοιρο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το οποίο ενώ εδώ και αρκετά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί στην μοίρα του από τους κυβερνώντες, εντούτοις ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΠΙΣΤΑ από ανθρώπους του κόπου και του μόχθου οι οποίοι στηρίζουν τις ομάδες που αγαπούν, προσφέροντας από το υστέρημά τους για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων. 

Εμείς ως Διοικητικό Συμβούλιο μιας ιστορικής ομάδας όπως ο Βύζας με 92 χρόνια παρουσίας στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, αντιδρούμε, καλώντας  την ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς φορείς να προβληματιστούν από τις δίκαιες «φωνές» των διοικήσεων των ερασιτεχνικών σωματείων και με νέα νομοθετική ρύθμιση να δώσουν εντολή για επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων μας παρέχοντας στα σωματεία την δυνατότητα διενέργειας rapid test 2 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων. 

Τέλος δηλώνουμε ότι  συμπαραστεκόμαστε σε οποιαδήποτε ενέργεια κάνει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής, για τον τερματισμό αυτής της παράλογης απόφασης.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Ιωάννα Ρήγα

Ο Γ. Γραμματέας
Αντώνης Υψηλάντης